PAVIĆ: “Poklone nisam nikad refundirao na privatni račun”

“Poklone nisam nikad refundirao na privatni račun”, izjavio je danas za N1 ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić.

Možda, ali samo do prošlog tjedna. Jer, kako je danas objavio Telegram, prošlog tjedna ministar je učinio upravo to: više od sedam tisuća kuna, koje je potrošio na vino i parfeme, dobio je natrag od svog ministarstva. Na privatni račun.

Ministar Pavić nakupovao parfema i vina za više od sedam tisuća kuna, ministarstvo mu vratilo novac

Iz Pavićevog ministarstva objasnili su kako se potrošeni iznos, 7.071,59 kuna, “odnosi na trošak protokolarnih darova za ministre i predstavnike država članica EU-a zaduženih za Kohezijsku politiku”.

Ministar Pavić danas je pojasnio taj odgovor. Uobičajeno je, kaže, da se “tijekom predsjedanja dužnosnicima uručuju protokolarni pokloni”. “S obzirom na to da najviša razina nije sudjelovala na konferenciji u Zagrebu, mi smo odlučili poslati poklone poštom. Ja sam se osobno htio zahvaliti svima koji su sudjelovali”, dodajući kako je “za pet ili šest ministara osobno nadopunio poklone, htio sam dati jedan osobni touch i bit će uručeno kolegama”, objašnjava Pavić.

Kupovao je, kaže, “osobno za kolege”, jer je htio da to bude osobni poklon. “Niti sam imao kreditnu karticu Ministarstva, niti sam ikad poklone refundirao na privatni račun”, rekao je.

Tvrdi da ministarstvo može poslati popis o kojim se točno dužnosnicima radi. “Radi se o 26 ministara kohezije. Ne vidim nikakav problem. Uobičajena procedura je da se daju osobni pokloni”, veli Pavić.

Komentiraj