Paul Anka slavi 80. rođendan, uspjeh mu donijela pjesma koju je napisao o djevojci koju je jedva poznavao

Paul Anka rođen je 30. srpnja 1941. godine u obitelji libanonskog porijekla. Njegov otac bio je vlasnik poznatog restorana u Ottawi, a mali Paul je pjevao u crkvenom zboru antiohijske crkve i uzimao satove klavira.

Snimio je svoj prvi singl ‘I Confess’ u dobi od 14 godina. Potom se 1957. odvažuje i odlazi u New York, na audiciju kod Don Coste, poznatog glazbenog producenta iz televizijske kuće ABC, kojem pjeva vlastitu skladbu ‘Diana’. Za tu pjesmu su mnogi mislili da ju napisao iz ljubavi prema svojoj odgajateljici. Međutim, Paul je tek 2005. godine objasnio da se radi o djevojci iz njegove crkve, koju je jedva poznavao.

Bilo kako bilo, pjesma ‘Diana’ donijela je Paul Anki planetarni uspjeh i odmah je postala broj 1 u Kanadi, Americi i Britaniji. Nakon ‘Diane’ uslijedili su hitovi poput: ‘You Are My Destiny’, ‘Lonely Boy’, ‘Put Your Head On My Shoulder’ i ‘Puppy Love’.

Za karijeru Paul Anke bio je izuzetno važan prijateljski odnos pun obostranog poštovanja koji je uspostavio sa Don Costom koji je dobar dio njegovih uspješnica majstorski orkestrirao i aranžirao. Paul Anka postao je velika tinejdžerska zvijezda ranih 1960-ih, a potom je interes za njega počeo padati.

Komentiraj