Stranka Pametno pozdravila je u utorak mišljenje Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju (OEZVO) kojom je djelomično opravdana prijava četvorice znanstvenika protiv ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića zbog plagiranja, te pozvala premijera Andreja Plenkovića da Barišića žurnim postupkom smijeni.

“Pametno pozdravlja mišljenje saborskog Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju (OEZVO) kojim je nepobitno utvrđeno plagiranje od strane ministra Barišića te poziva premijera Plenkovića da, uvažavajući to mišljenje, žurno smjeni g. Barišića”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica stranke Marijana Puljak.

“Nema više nikakvog opravdanja, ministar mora otići. Pozivamo premijera da na mjesto ministra znanosti i obrazovanja napokon imenuje osobu koju odlikuje visoka stručnost, ali i moralnost i etičnost. Hrvatski sabor pozivamo, pak, da snažno podrži daljnje neovisno djelovanje OEZVO”, dodaje se.

Jovanović: Premijer će srušiti vjerodostojnost vlade, ne smijeni li Barišića

Odluku OEZVO-a komentirao je na facebooku i saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović istaknuvši da će predsjednik vlade Andrej Plenković, ne smijeni li ministra Barišića “nepovratno srušiti svaku vjerodostojnost svoje vlade i poslati neoprostivu poruku učenicima i studentima da se plagijat može tolerirati”.

“Ne mogu vjerovati da to Plenković ne vidi”, napisao je Jovanović.

Komentiraj