Nekoliko stotina djece iz vrtića, osnovnih i srednjih škola otoka Paga trčalo je u petak humanitarnu utrku, kako bi sakupili novčana sredstva za liječenje teško bolesnih djevojčica – Ene Škoda (9) i Martine Sabolić (12).

Utrka ‘Run Croatia Kids Run 2018’ održala se u sklopu projekta ‘Travanj na otoku!’, a u organizaciji Run Croatie i Udruge Kissa. Glavni pokrovitelj je Turistička zajednica Grada Paga.

“Na ideju o utrci došli smo jer želimo djeci s otoka približiti sport i trčanje te pomoći Eni i Martini, a i poruka cijele priče je – vježbanjem do zdravlja! Travanj smo posvetili edukacijama, radionicama, vježbanju, zdravoj prehrani. Briga o zdravlju počinje od malih nogu. Danas je vrlo bitno poticati djecu da se bave fizičkim aktivnostima”, poručili su organizatori.

Na dan utrke postavljene su kasice Crvenog križa pa je tako u petak skupljeno 6800 kuna. Svi koji žele pomoći Eni i Martini, donaciju mogu uplatiti na račun: IBAN: HR3024020061500039886.

Ena boluje od rijetke bolesti kostiju od rođenja, zbog koje je posljednjih godina morala ići u Beč na skupe operacije. Martina je nekoliko puta operirala kuk i teško je pokretna.

Nacional

Komentiraj