Osobni liječnik Milana Bandića: “Skuhali smo fileke, bili smo sretni i veseli, a onda se srušio”

Gzim Redžepi, osobni liječnik i prijatelj Milana Bandića gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Redžepi je bio prvi koji je pokušao reanimacijom spasiti njegov život.

Jučer su, rekao je, njih dvojica provela većinu dana zajedno. Družili su se, razgovarali.

Oko 15 sati krenuli su prema Brezovici jer je Bandić obećao liječnicima i logopedima da će im skuhati fileke. Naime, u utorak je trebao otići na operativni zahvat glasnica u KBC Zagreb te im je obećao pripremiti jelo.

”S mojim kolegama, svojim doktorima i logopedima, obećao im je da će im skuhati fileke. On je to jučer napravio tijekom jutra. Rekao je da je kuhao četiri, pet sati”, rekao je Redžepi za Novu TV.

Razgovarali su, kaže, o nadolazećoj operaciji, govorili su ”kako da mu poprave glasnice, da može bolje pjevati gange nego ikad prije, k’o i svi normalni ljudi.

“Bili smo sretni, veseli. Nije bio nikakav događaj koji bi upućivao na ovakvo akutno zbivanje'”, rekao je Redžepi.

Naglasio je da Bandić nije bio čovjek od žaljenja. Nije se žalio niti kada je imao veliku emboliju prije dvije godine, ”niti kada su ga tukli i napadali”.

U večernjim satima, kazao je, vratili su se u Zagreb, u Vrhovec.

Druženje trojice prijatelja

Sergej Ivanović ih je pozvao na druženje te su prihvatili poziv.

”Za vrijeme boravka gore bila je priča o tome kako je proljeće rano krenulo, kako ima puno visibaba, uobičajena priča troje prijatelja, bez ikakvih poteškoća”, otkrio je Gzim Redžepi.

Oko 23 sata Bandić je bio žedan.

“Nije htio iz frižidera i Sergej je pustio je vodu da curi. On se digao sa stolca po tu vodu, srušio se i nažalost ostao na podu. Ja sam započeo reanimaciju koju su kasnije nastavili kolege hitne pomoći, a i njima jedno veliko hvala na izrazito brzoj reakciji”, rekao je Redžepi.

Ponovio je da Bandiću nije bilo pomoći.

“Ja kao njegov prijatelj sam izuzetno tužan i nesretan što sam baš ja trebao započeti reanimaciju”, izjavio je Redžepi

U životu nekada čovjek može birati, kazao je, no on nije mogao. Odmah mu je priskočio u pomoć, a to bi, rekao je, napravio svatko tko je normalan i ima malo ljudskosti u sebi.

”Zagreb je izgubio jednog velikog čovjeka, jednog vizionara”, rekao je i dodao da ”je trajao 20 godina i 20 godina možemo pričati o njemu”.

“Pustimo obitelj da tuguje”

Redžepiju je vrlo važno da se razjasne određene špekulacije koje kruže danas.

”Ono što sam očekivao i zbog čega sam danas tužan kao čovjek i prijatelj je što minimum pažnje, minimum ljudskosti… Pusti čovjeka i njegovu obitelj i najbliže da u miru tuguju. Treba malo više poštivanja jedni drugih, malo više vjerovanja u istinu”, poručio je.

”Mi koji živimo u Zagrebu ćemo svakim danom imati jedan trenutak kako da se sjetimo velikog Milana”, zaključio je Redžepi u razgovoru za Novu TV.

Komentiraj