Orkanska bura zatvorila Jadransku magistralu, obustavljene brojne pomorske linije

Zbog olujnog vjetra i snijega trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto, izvijestio je u utorak u 10 sati Hrvatski autoklub i pozvao vozače da, svi koji mogu, odgode put.

Zbog orkanske bure za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Promet je dozvoljen samo za osobna vozila:

  • autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje
  • autocestom A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice
  • Jadranskom magistralom (DC8) između Senja i Karlobaga
  • državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54)
  • na Paškom mostu.

Na autocesti Draga-Šmrika (A7) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te lokalnoj cesti (LC58107) Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu:

Lika: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Bosiljevo i Maslenica, DC1 Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, DC27 Gračac-Zaton Obrovački, DC25 Korenica-Gospić-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak, DC50 Žuta Lokva-Gospić-Gračac, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 Užljebić- Bjelopolje, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, sve lokalni i županijske ceste na području Korenice i Donjeg Lapca, za sav je promet zatvorena ŽC5217 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Gorski kotar: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvora BOSILJEVO II i čvora KIKOVICA (u oba smjera), DC3 Zdihovo-Stubice-Delnice; Kupjak-Delnice; Kikovica-Gornja Jelenje-Delnice, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501Gornje Jelenje-Oštrovica (DC8)-Meja, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje (DC3), ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine-Vrata, ŽC5030 Platak-Kamenjak, ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, Delnica, Vrbovskog, Gornjeg Jelenja.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Šibenik-Kaprije-Žirje; Lopar-Valbiska te katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Mali Lošinj-Cres-Rijeka; Novalja-Rab-Rijeka.

Teretna vozila na prijelazima Slavonski Šamac, Macelj i Bregana čekaju oko sat vremena.

Komentiraj