ORBAN “Podupiremo pronalazak rješenja u pitanju Ine i MOL-a”

HINA/ MTI/Hungarian Prime Minister's Press Office/ Karoly Arvai

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u utorak, nakon sastanka s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, kako je Mađarska spremna postići pravičan dogovor o otkupu MOL-ovih dionica kako bi se zatvorilo pitanje koje predstavlja opterećenje u odnosima dviju država.

“Imamo izvrsne političke odnose između dvije vlade.. ne želimo trovati te odnose pojedinačnim problemima poput Ine i MOL-a. Mađarska bi željela izaći iz tog pitanja što je prije moguće na pravičan način, a pravičan način je, po vama, ako ja to dobro shvaćam, da Inu dobijete natrag”, rekao je Orban novinarima u Budimpešti nakon sastanka s Plenkovićem.

Orban je naglasio da se u Mađarskoj na pitanje Ine i MOL-a gleda kao na poslovno pitanje, “iako mi kao mađarska vlada podupiremo pronalazak rješenja”, te dodao da odnos Ine i MOL-a treba riješiti što je prije moguće te ponovno vratiti povijesno dobre odnose.

Mađarski je premijer naglasoi kako su s problemom Ine i MOL-a povezana i sva druga pitanja, kao što je i pitanje hrvatskog članstva u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

 

Komentiraj