Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu u četvrtak podigao optužnicu protiv sedmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja migranata.

Optuženicima se stavlja na teret da su se od 27. prosinca 2017. do 1. ožujka 2018. u Klinča Selu, Jastrebarskom te u više mjesta na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, povezali u zajedničko djelovanje radi pribavljanja nepripadne imovinske koristi prebacivanjem stranih državljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom dalje u Sloveniju, priopćio je Uskok.

Nakon što su u BiH dogovorili cijenu od 300 eura po stranom državljaninu i njihovo prebacivanje preko bosanskohercegovačko-hrvatske granice, optuženici su organizirali preuzimanje i prevoženje ilegalnih migranata do Zagreba.

Na taj je način iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku u pet navrata prebačeno 27 stranih državljana za što su optuženici primili 4.850 eura, a koje su, sukladno prethodnom dogovoru i ovisno o učešću optuženika u pojedinom prebacivanju, međusobno podijelili, naveo je Uskok.

Komentiraj