Opatija ove godine ostvarila 44 posto lanjskog turističkog prometa, u kolovozu 55 posto

Više od 145 tisuća noćenja te gotovo 30 tisuća posjetitelja kratka je turistička bilanca Opatije u kolovozu ove godine, koja pokazuje kako je ostvareno 55 posto turističkog prometa u odnosu na isti mjesec protekle godine, objavila je Turistička zajednica grada Opatije.

Prednjačili su Nijemci, koji su ostvarili 84 posto lanjskih rezultata. Domaći gosti ostvarili su značajan rast od čak 30 posto u broju noćenja i 24 posto u broju dolazaka.

Najbolja popunjenost u odnosu na kolovoz prošle godine ostvarena je u visoko kategoriziranim objektima. U hotelskom smještaju, hoteli s 5 zvjezdica ostvarili su 71 posto turističkog prometa u odnosu na kolovoz lani, dok su u privatnom smještaju, objekti kategorizirani s 5 zvjezdica – vile s bazenima i luksuzni apartmani – ostvarili 92 posto lanjskog turističkog prometa.

“Ova sezona bila je doista specifična i teško ju je uspoređivati s ranijim godinama. Trendove je prvenstveno diktirala epidemiološka situacija koja je u Opatiji bila izuzetno dobra, no na rezultat je utjecala i slika ostalih dijelova naše zemlje zbog kojih su pojedine države uvele restriktivne mjere koje su se odrazile i na Opatiju. Podatak da su najbolje popunjeni bili hoteli visoke kategorije i elitne kuće za odmor pokazuje da je Opatija uspjela zadržati svoje najbolje goste, što se moglo osjetiti i na vanpansionskoj potrošnji”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Od 1. siječnja do 31. kolovoza, Opatija je ostvarila 44 posto lanjskog turističkog prometa

Petričić je ocijenila kako se Opatija “i u sadašnjim okolnostima potvrđuje kao visoko kvalitetna destinacija koja privlači goste više platežne moći.”

Komentiraj