Olujni vjetar ometa cestovni i pomorski promet

Nel Pavletic/PIXSELL

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, Bosiljeva i Gornje Ploče, A2 Zagreb-Macelj između Zaboka i Zaprešića, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Velike Kopanice, A6 Rijeka-Zagreb između mosta Kamačnik i tunela Rožman Brdo. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila na mostu Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar – DC3); Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8), državnoj cesti DC54 Maslenica – Zaton Obrovački.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Pomorski promet

U prekidu su:

  • trajektne linije: Sumartin-Makarska, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ.
  • katamaranske linije: Split-Hvar-Korčula, Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Milna-Rogač-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka.

Granični prijelazi

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj