Okupila se rukometna reprezentacija: Protiv Mađarske u izmijenjenom sastavu

Nakon devet mjeseci koliko je prošlo od finala Europskog prvenstva u Stockholmu kad je osvojena srebrna medalja, hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak po prvi put u Zagrebu.

Početak studenog bio je rezerviran za natjecanje EHF EURO Cupa u kojem uz Hrvatsku i Šanjolsku kao finaliste posljednjeg Europskog prvenstva, sudjeluju Mađarska i Slovačka kao sljedeći domaćini europske smotre 2022. godine. Ali, Slovačka je prošlog tjedna otkazala susret protiv Hrvatske, tako da će Hrvatska imati samo jedan susret i to protiv Mađarske u subotu 7. studenog 2020., u Osijeku, izvijestili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Korona virus prisilio je Linu Červara da dobrim dijelom promijeni popis igrača koje je prvobitno pozvao. Otpali su tako Ivan Pešić, David Mandić, Josip Božić – Pavletić, Marin Šipić, Matej Hrstić, Mate Šunjić, s pričuvne lise Matej Ašanin i Valentino Ravnić, a u posljednji trenutak Lovro Mihić, Igor Karačić, odnosno Marko Mamić. Dio njih ima koronu, nekima su pak klubovi u samoizolaciji. Osmijeh na lice izborniku navukao je jutros Ivan Čupić koji je izašao iz samoizolacije i odmah se stavio na raspolaganje reprezentaciji. S liste pričuva naknadno su pozvani Ante Kuduz i Marin Jelinić.

Igrači su juros nakon okupljanja zajedno sa stručnim stožerom odradili testiranje, i svi su negativni.

“Došli smo ovdje, drago mi je da su igrači, oni koji su zdravi, da su došli ovdje. Oni koji nisu ovdje, mislimo o njima, naše misli su i sa njima i naravno čekamo opet naredno okupljanje kad ćemo biti svi, kad ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo. Poruku šaljemo svima, i našim rukometašima i našim navijačima, i svima, poruku ohrabrenja i nade i želje da svi budemo zdravi i da nam bude bolje”, kazao je izbornik Lino Červar.

“Fali sve, i malo drugačijih treninga, i malo da promijeniš sredinu i sigurno da je ovo sada neka nova Hrvatska i neka malo drugačija, nego u ono vrijeme kad sam ja otišao, prije dvije i nešto godine, ali uzbuđen sam, sretan i drago mi je da sam zdrav i da sam opet tu”, poručio je Ivan Čupić.

“Sigurno mi je lijepo doći ponovno tu, okupiti se, vidjeti se s dečkima, odigrati koju utakmicu. Nažalost, situacija je ovakva kakva je, ali ćemo se truditi da izvučemo maksimum, da izvučemo maksimum iz treninga, iz te utakmice s Mađarima u Osijeku, koji su isto u dosta izmijenjenom sastavu. Tako da trebamo se svi naučiti prilagođavati situaciji”, zaključio je Manuel Štrlek.

Popis za utakmicu s Mađarskom:

MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
MORENO CAR – RK NEXE
MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
MARIN JELINIĆ – RK NEXE
ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
ANTE KUDUZ – CS DINAMO BUCURESTI
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
HALIL JAGANJAC – RK NEXE
LUKA CINDRIĆ – BARCA
DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
ŠIME IVIĆ – HC ERLANGEN
IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
IVAN VIDA – RK NEXE
FRAN MILETA – RK NEXE
IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1960

Komentiraj