HINA/ Denis CERIĆ

‘Očito mnogi rade na rušenju SDP-a’

Član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić izjavio je u utorak uoči sjednice toga tijela, kako  “očito mnogi rade da sruše SDP, ali neće uspjeti u tome”, komentirajući tako presudu Visokog trgovačkog suda da SDP morati platiti troškove predizborne kampanje Milana Bandića za lokalne izbore 2009. godine.

“Stranka je puno toga preživjela, preživjela je kada je ostala bez ičega pa će i ovo”, izjavio je Jelušić novinarima zamoljen da komentira presudu Visokog trgovačkog suda po kojoj će SDP morati platiti troškove predizborne kampanje Milana Bandića za lokalne izbore 2009., kada je Bandić bio član SDP-a, u visini od 4,3 milijuna kuna, što je u međuvremenu uz kamate i sudske troškove naraslo do gotovo deset milijuna kuna.

SDP bi taj dug trebao dobrovoljno podmiriti do kraja tjedna, u suprotnom, provest će se ovrha.

“Taj proces traje već devet godina i u prvom stupnju sud je presudio da osoba koja je potpisala cesiju na štetu stranke nije bila za to ovlaštena. Ne znam što se u međuvremenu dogodilo da je ta osoba sada ovlaštena i kako je viši sud to procijenio, vidjet ćemo što će se dogoditi u žalbenom postupku”, kazao je Jelušić.

Premda je odluka izvršna, što znači da će se SDP-u, ne podmiri li dug, taj novac povući s računa, Jelušić tvrdi da za “SDP taj spor nije gotov i da još uvijek imaju pravni lijek”.

Nije, međutim, znao reći ima li SDP na računu dovoljno novca da plati dug.

Članovi Predsjedništva Siniša Hajdaš Dončić i Mihael Zmajlović, dolazeći na sjednicu, novinarima su potvrdili da ih predsjednik stranke Davor Bernardić nije informirao o presudi i dugu koji bi SDP po njoj trebao platiti.

Komentiraj