Obama Trumpu: “Priznaj poraz, slabiš zemlju”

Bivši američki predsjednik Barack Obama pozvao je Donalda Trumpa da prizna poraz naglašavajući kako nema načina da rezultat bude promijenjen.

U intervjuu za emisiju 60 minuta televizijske mreže CBS, Obama je upozorio kako”odbijanje Donalda Trumpa da prizna predsjedničke izbore čine SAD slabima u očima protivnika”.

“Apsolutno je vrijeme da Trump odustane od borbe za drugi mandat”, kazao je Obama. “Ako želite da u ovoj kasnoj fazi igre budete zapamćeni kao netko tko je stavio zemlju na prvo mjesto, vrijeme je da to učinite. Predsjednici su javni službenici. Oni su privremeni stanari ureda, po dizajnu. Kada je vaše vrijeme prošlo onda je vaš posao staviti zemlju na prvo mjesto i razmišljati izvan vlastitog ega, i vlastitih interesa, i vlastitih razočaranja” podsjetio je Obama svog nasljednika.

Obama je rekao kako misli da je Trump trebao priznati u roku od dva dana nakon izbora, kada je postalo jasno da će “Biden dobro pobijediti”. “Ne postoji scenarij u kojem bi se bilo koja od tih država okrenula u drugom smjeru, a pogotovo ne dovoljno da preokrene ishod izbora”, rekao je, misleći na države poput Pennsylvanije i Georgije u kojima su se glasovi sporo brojili.

 

Komentiraj