Novo žarište može biti u Virovitici zbog maturalne zabave

Na području Virovitičko-podravske županije još je jedna novozaražena osoba koronavirusom, izvijestio je na konferenciji za medije načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Marijo Klement.

Dr. Miroslav Venus precizirao je da je riječ je o 53-godišnjem muškarcu koji zasad ima blaže oblike bolesti, povišenu temperaturu i simptome respiratornog trakta. Nije hospitaliziran, nego se liječi ambulantno, odnosno u izolaciji je kod kuće. Riječ je o zaposleniku jedne škole, a svi njegovi najbliži kontakti su u samoizolaciji.

Riječ je o puno osoba pa je gotovo cijela škola izolirana, prenosi ICV. Srećom, nastave nema, u protivnom bi situacija bila još puno teža, rekao je dr. Venus.

Testiranja u ponedjeljak“Nažalost, u ovom slučaju veći je broj osoba u samoizolaciji, konkretno 38.  Uz tri člana obitelji, u samoizolaciji su i 34 suradnika s posla. Predviđeno je da svi članovi obitelji, kojih je troje te sve kolege s posla koji su bili u najbližem, po definiciji direktnom kontaktu, a njih je šest, prođu testiranje na covid-19. Potom ćemo, sukladno rezultatima tih testova, ići u daljnja testiranja”, rekao je dr. Venus.

Istaknuo je da je riječ o osobi koju s jučerašnjim novim slučajem, ženom (45) veže ista lokacija. Zaključuje kako su oba nova slučaja na našem području svoj izvor zaraze imala na istom događaju, jednoj maturalnoj zabavi koja se održala na području Virovitičko-podravske županije.

Komentiraj