Novi film 84-godišnjeg Woodyja Allena otvara festival u San Sebastianu

Po drugi puta u svojoj karijeri Woody Allen će sa svojim novim filmom otvoriti filmski festival u San Sebastianu. Prvi se to puta dogodilo 2004. godine kada je festival otvoren njegovim filmom „Melinda i Melinda“ dok će 18. rujna ovogodišnji festival otvoriti Allenov novi film „Rifkin’s Festival“.

Kada se pogleda radnja ove romantične komedije, nije čudno što će upravo ovaj film otvoriti festival u San Sebastianu. Film je sniman tijekom prošlog ljeta upravo u San Sebastianu i njegovoj okolici. Glavni likovi su američki bračni par koji dolaze posjetiti filmski festival i osjetiti njegovu magiju. Međutim, ona će završiti u zagrljaju francuskog redatelja dok će se on zaljubiti u Španjolku koja živi u San Sebastianu. Glumačku postavu čine Elena Anaya, Louis Garrel, Gina Gershon, Wallace Shawn i Christoph Waltz.

Nije čudno što je Allen odlučio snimiti novi film u Španjolskoj. Zbog oživljenih optužbi da je početkom devedesetih seksualno iskorištavao svoju tada sedmogodišnju pokćerku Dylan Farrow postao je nepoželjan u Americi a njegov posljednji film „Kišni dan u New Yorku“ nije prikazan u američkim kinima jer ga nitko nije želio distribuirati. Zato se Allen okrenuo Španjolskoj i tamnošnjoj producentskoj kompaniji Mediapro. Oni su već producirali njegova tri filma „Ponoć u Parizu“, „Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca“ i „Vicky Cristina Barcelona“ tako da je ovo njihova četvrta suradnja.

Komentiraj