NOVI DETALJI Pljuvao je djecu, usred noći tražio svećenika

Ivo Cagalj/PIXSELL

Tijekom nedeljnog poslijepodneva i oći u Opuzenu se odvijala prava drama. Muškarca koji je raznio kuću i ranio policajca policija je svladala elektrošokerom jutros oko 5 sati, te je odveden u splitsku bolnicu zbog zadobivenih opeklina.

Novi list u ponedjeljak je razgovarao s mještanima Opuzena, koji su bivšeg branitelja Radomira Šimovića opisali kao problematičnog i incidentalnog. Obolio je od PTSP-a, a policiji je od ranije poznat po ekscesnom ponašanju te duševnom rastrojstvu. Mještani pričaju kako je sve eskaliralo prije godinu dana, kada mu je preminula majka.

Svjedoci su za Novi list ispričali kako je povod cijelom incidentu bio dječji rođendan koji se odvijao u dvorištu susjedne kuće. Ono što je prelilo Šimovićevu čašu bile su ispaljene konfete.

Šimović je najprije izašao sa sjekirom i pljuvao po djeci. Zatim je izazvao eksploziju plina i požar, a potom i kosirom ozlijedio policajce koji su došli na intervenciju. Novi list doznaje kako je Šimović tijekom noći tražio i svećenika.

Ipak, policija nije udovoljila toj molbi jer su procijenili da će nakon razgovora s njim počiniti samoubojstvo.

“Kad on napravi, nered policija ga privede, a sudac za prekršaje oslobodi i tako ukrug dođemo do ovoga što se danas dogodilo”, kazao je Šimovićev prvi susjed Jure Stanić.

Komentiraj