Nova akcija policije i USKOK-a, uhićeno više osoba s područja otoka Brača, Splita i Kaštela

Splitska policija u suradnji s PNUSKOK-om u srijedu ujutro provela je akciju uhićenja najmanje šest osoba s područja otoka Brača, Splita i Kaštela.

Rezultat je to, doznaje Slobodna Dalmacija, višemjesečne istrage koju je provodio splitski USKOK zbog sumnje da je organizirana grupa provodila malverzacije sa zemljištem i ishodovanjem građevinskih dozvola za atraktivne lokacije u bračkim uvalama, posebice na području Milne, na parcelama koje nikada nisu bile građevinske.

U policiji su potvrdili tek da je riječ o akciji koju rade s Uskokom te da će nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja objaviti priopćenje.

Neslužbeno se doznaje da su uhićenja rezultat višemjesečnog istraživanja zbog sumnje u malverzacije sa zemljištem i dobivanjem građevinskih dozvola za gradnju u bračkim uvalama koje nisu bile građevinske.

Među uhićenima je, kako se doznaje, i Snežana Bralić nekadašnja šefica, a sada savjetnica u županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo u Supetru.

Navodno su osumnjičeni i investitor Tonći Kelam, arhitekt Dinko Grgurević, geodet Emil Zlatar, Antonio Mikačić i Željko Babić.

U tijeku su pretrage ureda i domova osumnjičenih.

 

 

Komentiraj