Njemačka aviokompanija Lufthansa pojačava linije prema Hrvatskoj

Njemačka aviokompanija Lufthansa obnavlja promet na još dvije linije prema Hrvatskoj, piše Croatian Aviation.

Nakon što je kompanija ponovno povezala Frankfurt i Zagreb te redovno prometuje na linijama iz Münchena i Frankfurta prema Splitu i Dubrovniku, od ovog vikenda u svoj red letenja Lufthansa uključuje još dva odredišta u Hrvatskoj – Pulu i Zadar.

Pulska će zračna luka od danas ponovno imati redovnu liniju prema Frankfurtu. Lufthansa će kasno poslijepodne obaviti prvi let na ovoj liniji, zatim ponovno sutra, a kroz cijeli svibanj najavljeni su letovi jednom tjedno, svake subote. U lipnju bi trebalo doći do povećanja broja tjednih letova, a tada će se uvesti i linija München – Pula – München.

U subotu, 01.05., prvi let u ovoj ljetnoj sezoni Lufthansa će obaviti i na liniji Frankfurt – Zadar – Frankfurt. Na prvom letu najavljen je zrakoplov tipa E190, a letovi će se do kraja svibnja odvijati jednom tjedno, svake subote. U lipnju se i na ovoj liniji očekuje veći broj tjednih operacija.

Iduće subote, 08.05., Lufthansa će obnoviti promet i na liniji između Zadra i Münchena, također jednom tjedno (subotom).

Njemačka Lufthansa od ovog će vikenda imati 7 međunarodnih linija prema 5 hrvatskih zračnih luka, a od idućeg vikenda njih 8. Zračna luka Rijeka, još jedno odredište njemačke Lufthanse u Hrvatskoj, letove ove kompanije neće imati još neko vrijeme. Naime, redovni letovi na liniji iz Münchena te na novoj liniji iz Frankfurta odgođeni su za početak srpnja.

Komentiraj