‘Nitko zdrave pameti ne razmišlja o Vrdoljaku kao ministru’

HINA/ Siniša KALAJDŽIJA

Predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao ostavku Martine Dalić.

Čačić kažekako je ostavka Dalić sigurno veliki udarac za premijera Plenkovića i Vladu. “To je i određeno priznanje da procesi nisu vođeni na način koji je prihvatljiv, i sam premijer je spomenuo nedovoljnu transparentnosti”, rekao je.

“Problem ove Vlade, kao i prošle, i pretprošle, i svih, je nedonošenje odluka i zato smo u jednoj tragičnoj situaciji, svi su nas prestigli. Moramo napraviti refromu javne uprave, to vam piše u svakoj analizi, tu je i nefikasnost naših javnih tvrtki i politički utjecaj na njih. Sustav je krivo postavljen. Te dvije odluke nisu donesene, a još je tu i pitanje uzimanja novca iz EU fondova”, kaže Čačić o posljedicama na Vladu.

Kao nasljednika Martine Dalić vidi Tomislava Ćorića. “On razumije cjelinu, socijalno je inteligentan, nekonfliktan, ali po meni nema te ‘utakmice’. Od ovog što se u Vladi vidi, ne vidim puno drugih opcija osim Ćorića”, ističe Čačić.

Upitan što je s Ivanom Vrdoljakom, odgovara: “Ne, to uopće nije tema o kojoj bi bilo tko razmišljao, osim, naravno, Vrdoljaka. Ne postoji nitko pri zdravoj pameti tko bi na to pomislio, iz niza razloga, nije u pitanju samo nesposobnost”.

Komentiraj