“Nisam slučajno obranio penal Messiju”

Reprezentativci Islanda u subotu su priredili prvo iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, odigravši 1:1 protiv favorizirane Argentine.

Apsolutni heroj ‘Vikinga’ bio je vratar Hannes Thór Halldórsson, koji je upisao nekoliko fantastičnih obrana, a ‘skinuo’ je i penal Leu Messiju, koji je Argentinu mogao odvesti do pobjede.

“Nije bilo slučajno što sam obranio penal Messiju jer sam gledao puno njegovih izvođenja jedanaesteraca. Ja spadam u onu kategoriju vratara koji često gleda i sebe kako reagiram prilikom izvođenja penala. Dakle, razmišljao sam kao Messi. Nadam se da će moja obrana pomoći da se plasiramo u osminu finala. Protiv Argentine smo igrali kako smo se i dogovorili, a presudila je njihova nervoza”, poručio je nakon susreta Halldórsson.

Utakmicu je prokomentirao i argentinski izbornik, Jorge Sampaoli. “Znali smo da smo u teškoj skupini u kojoj nema lakih protivnika. U preostale dvije utakmice moramo igrati raznovrsnije u napadu, to nam je protiv Islanda bio problem. Nije problem što je Messi promašio penal, to se događa i takav je nogomet. Moramo ponovno naći samopouzdanje i moram uvjeriti svoje igrače da možemo dobiti svakoga”, kazao je.

Bio je to prvi susret u skupini D, a večeras od 21 sat igraju Hrvatska i Nigerija.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional