NIKICA GABRIĆ: “Snimao sam Jelenića bez njegovog znanja. Prodao me”

Nikica Gabrić, poznati oftamolog u srijedu je gostovao na N1 televiziji, gdje je govorio o masonima i glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću.

“Ni u jednom trenutku ja nisam utjecao na istragu niti kršio bilo kakav zakon”, ustvrdio je Gabrić na početku.

“Moramo se vratiti malo, tko je ovdje žrtva, a tko su kriminalci. Kriminalci mene reketare, ja skupim građansku hrabrost, prijavim DORH-u, i pristanem biti suradnik, Ja sam pouzdanik i suradnik,. Traži se moja aktivna uloga tome koji su mogući počinitelji djela”, rekao je.

Na pitanje zašto se javio diretno Mladenu Bajiću, odgovorio je kako ga pozna 25 godina. “On nije mason, ja sam poznati doktor, operirao sam sve poznate ljude u Hrvatskoj. Operirao sam njegovu mamu. Tražio sam broj telefona od Jelenića, onda sam otišao u državno odvjetništvo, dao iskaz… Kako je vrijeme protjecalo, ja sam slao poruke Jeleniću…”, opisuje Gabrić i pokazuje prepisku poruka.

Dodao je da je Jeleniću rekao da osumnjičenik ima spoznaje koje njega kompromitiraju te mu, kaže, predložio da ne vodi tu istragu već je prepusti nekome od zamjenika. “On mi kaže, tako je radio Bajić… o su njihovi kompleksi… Ja onda iznesem 4-5 ljudi koji imaju motiv da ga reketare, njega to ne zanima.. onda on jučer kaže da ja utječem na istragu”, rekao je Gabrić.

Potom je rekao da se Jelenić prepao, upro prstom u njega i okrivio ga za sve.

“Jelenić je u ovom slučaju potpuno krivo postupao. Ja sam snimao razgovor radi sebe, da mi ne bi stavljali riječi u usta. Jelenić nije znao da ga snimam. Imao sam hrabrosti ga snimiti, jer sam znao šta mi može napraviti… Evo vidite, kako me htio utopiti, prodao me”, kazao je Gabrić.

“Medijsko nasilje je gore od fizičkog nasilja i još krše djelo da guraju Pernara, koji objavljuje naš materijal bez ovlaštenja, podnosi kaznenu prijavu. Mi ćemo i Pernara riješiti kad mu prođe mandat, završit će na sudu. Kad mu prestane imunitet prijavit ćemo ga legalnim institucijama i on će morati snositi kaznu za to što je to radio, što je uzeo tuđi materijal bez dozvole, bez pitanja i poticao rasnu diskriminaciju prema meni kao čovjeku koji uredno plaća porez, koji bi trebao biti primjer, koji bi trebao biti oličenje svega onoga što on nije”, rekao je Gabrić.

“Teško mi je objasniti motivaciju Jelenića. On je imao gospodski izlaz iz te situacije, mogao je dati nekome drugo da vodi slučaj, ali je mislio da iz mene progovara Mladen Bajić. Ma bolje da ne kažem šta mi je Bajić rekao o njemu.. Ja u ovoj zemlju mogu doći do bilo kojeg čovjeka..”, kazao je Gabrić

Rekao je i kako ne može otkriti kolika je članarina, te rekao da je ono što je objavljeno u 7Dnevno čista laž.

Potom je pričao o masonima. “Ima radnika, običnih šljakera, baš šljakeri, ima njih dovoljan broj. Nisu tu samo bogati. Najveća ljudska vrijednost nije novac. Nažalost novac i moć kvari ljude.. Vi mislite da su takvi masoni. Ali to nije tako. Dobro samo razmišljali koga ćemo birati, ali vidite kako se krivo pokazalo kod Vuka Radića”, rekao je.

Poručio je da glavni državni odvjetnik nije kompromitiran jer je mason. “On se pojavio samo jedan jedini put. Na inicijaciji. Ti rituali su kao drame. Imate 33 drame u kojima mi glumimo… i nakon pola sata vi izađete čisti… Inicijacija nije teška, to je više dramaturški… osjetite vatru, vodu, …”, opisuje i naglašava da oni nikoga ne ugrožavaju.

Očekuje da će se istraga nastaviti.

 

Komentiraj