NENAD GRAČAN “S Rogom, Pjacom i Jedvajem sve bi bilo drugačije”

Nel Pavletic/PIXSELL

Izbornik mlade hrvatske reprezentacije Nenad Gračan komentirao je poraz U21 vrste u odlučujućoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj sljedeće godine. Mladi ‘Vatreni’ poveli su u prvom poluvremenu, ali Švedska je nakon samo tri minute izjednačila. U drugom je poluvremenu otišla na +3, a utakmica je na kraju završila 4:2. Švedska odlazi na EURO, a Hrvatska je natjecanje završila kao treća u skupini, iza Švedske i Španjolske.

“Znali smo da će ovo biti jako teška utakmica s obzirom da smo igrali protiv europskih prvaka. Mislim da je prvo poluvrijeme bilo zadovoljavajuće, no u drugom je poluvremenu došlo do pada koncentracije i pada ritma nekih igrača koji nisu u natjecateljskoj formi”, kazao je Gračan za službene stranice HNS-a.

Dodao je kako su u ključnoj utakmici morali nastupiti u ‘šarenom’ sastavu. “imali smo šaren izbor igrača, nismo se mogli okupiti u najboljem izdanju i vidjeti koliko zapravo ova Hrvatska U-21 vrijedi. Igrači poput Roga, Pjace i Jedvaja brzo su se pridružili seniorskoj momčadi, a s njima bi sve bilo drugačije”, rekao je.

Čestitao je onim igračima koji su igrali na borbi do zadnjeg kola. “Naš posao ostaje stvaranje igrača za seniorsku reprezentaciju, to je najvažnije, kao i u ostalim mlađim kategorijama”, zaključio je.

Komentiraj