Nenad Bjelica ne smije voditi Dinamo u utakmici desetljeća

Sanjin Strukic/PIXSELL

Nenad Bjelica neće biti na klupi protiv Benfice 7. ožujka na Maksimiru, u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Uefa mu je odredila utakmicu suspenzije zbog isključenja na susretu protiv Viktorije Plzen

Uefa je Nenadu Bjelicu kaznila utakmicom suspenzije zbog crvenog kartona protiv Viktorije Plzen. Bjelica tako neće voditi Dinamo u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice na Maksimiru 7. ožujka (18:55 sati), pišu 24sata.

Podsjećamo, Uefa je nakon utakmice protiv Viktorije protiv Dinama pokrenula četiri disciplinska postupa. Dva su se odnosila na navijače (bacanje predmeta i pirotehnika), jedan na organizaciju utakmice (zakrčene stube) i jedan na crveni karton Bjelici.

A u petak je iz Uefe stigla konačna odluka, ali i priopćenje što točno Nenad Bjelica smije ili ne smije raditi za vrijeme utakmice.

Trener Dinama može sudjelovati na službenoj konferenciji za novinare dan prije utakmice. Ako ne može doći na tu presicu, na njoj mora biti pomoćni trener. U Dinamu je to Austrijanac Rene Poms. Na dan utakmice Bjelica može utakmicu gledati s tribina, ali ne smije komunicirati s momčadi ili biti prisutan u svlačionici, tunelu ili svim tehničkim prostorima prije i za vrijeme utakmice.

Nenad Bjelica tu se smije pojaviti tek 15 minuta poslije utakmice, a tada opet može biti dostupan medijima. Ako trener ne želi davati izjave za medije, niti posjetiti presicu poslije utakmice, to je obvezan učiniti pomoćni trener. Zanimljivo, nigdje nije naznačeno kako Nenad Bjelica ne može tijekom utakmice komunicirati sa svojom klupom, već piše kako ne smije komunicirati s momčadi.

Opet, u Maksimiru vjeruju kako se to odnosi i na komunikaciju sa svojim stožerom tijekom utakmice, pa se Dinamo i Nenad Bjelica tu najvjerojatnije neće kockati.

Nenad Bjelica isključen je pred kraj prvog poluvremena protiv Viktorije Plzen. Dinamov trener tražio je aut nakon jednog duela uz aut liniju, a potom je htio uzeti loptu koju je imao češki igrač Milan Havel. Rumunjski sudac Istvan Kovač poslao ga je na tribinu.

Komentiraj