Nema novozaraženih na širem splitskom području, umro 90-godišnjak

Splitsko-dalmatinska županija prvi put od kada je počela epidemija koronavirusa nema novozaraženih osoba, no u subotu ujutro u bolnici je umro 90-godišnji korisnik Doma za starije i nemoćne osobe iz Vukovarske ulice, podaci su županijskog Stožer civilne zaštite za zadnja 24 sata.

On je deveti je korisnik tog Doma za starije i nemoćne osobe koji je život izgubio od kada je počela epidemija koronavirusa.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) Splitsko-dalmatinske županije, u posljednja 24 sata testirano  je165 osoba i nema novooboljelih od koronavirusa, navodi se u priopćenju Stožera.

Ukupno su do sada 74 zdravstvena djelatnika oboljela od koronavirusne infekcije, 114 osoba je hospitalizirano, 103 zdravstvena djelatnika su u samoizolaciji, a sedam je osoba u karanteni na Duilovu. Od osam osoba na respiratoru je šestero iz Splitsko-dalmatinske županije i dvoje iz Šibensko-kninske županije.

“Tijekom jutra u KBC-u Split umrla je starija muška osoba rođena 1930. godine, korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Uz nekoliko kroničnih bolesti imao je i infekciju covida 19. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada su zabilježena 462 slučaja zaraze koronavirusom, a 134 osobe su izliječene, pa je na današnji dan na području Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju 328 osoba”, izvijestio je Stožer.

Komentiraj