Patty Jenkins priznala: Napustila sam film “Thor 2” zbog groznog scenarija

Patty Jenkins, redateljica filma „Wonder Woman“, konačno je objavila zašto je napustila režiju filma  „Thor: Svijet tame“ iz 2013. godine.  Nakon što je potpisala ugovor o režiji filma, došlo je do „kreativnih razlika“ između nje i kompanije Marvel te je Patty Jenkins zamijenio Alan Taylor. Taj film smatra se jednim od najgorih koje je stvorila kompanija Marvel.

Patty Jenkins sada je rekla kako je znala da ne može popraviti tako loš scenarij kakav je bio za film „Thor: Svijet tame“. „Nisam vjerovala da mogu napraviti dobar film na temelju tog scenarija“, izjavila je za Vanity Fair i dodala kako bi na kraju ispalo da je ona kriva za sve. „Bilo bi to u stilu ‘O, Bože, ova žena je režirala film i u mnogome pogriješila’“, rekla je Jenkins . Da je kojim slučajem režirala taj film, bila bi prva žena koja je režirala film temeljen na stripu. Umjesto toga, Jenkins je režirala film „Wonder Woman“ koji je 2017. godine bio daleko bolje prihvaćen.

Smatra se kako je njezino napuštanje filma dovelo do sukoba između kompanije Marvel i Natalie Portman, glavne glumice iz franšize „Thor“ jer je upravo Portman zahtijevala da film „Thor: Svijet tame“ režira žena.

Film „Wonder Woman 1984“, nastavak hita iz 2017. godine, stiže u kina 14. kolovoza.

Komentiraj