Napadač Athletica Inaki Williams je odigrao 200. utakmicu zaredom, niz traje od travnja 2016.

U subotu su Atletico Madrid i Athletic Bilbao odigrali remi bez golova, a u sastavu baskijske momčadi 200. put zaredom u La Ligi je bio Inaki Williams! Niz za Athleticovog napadača počeo je još davnog 20. travnja 2016. godine kada je ušao u igru 30 minuta prije kraja, umjesto Ikera Muniana, u domaćem porazu od istog suparnika kao i u subotu, Atletico Madrida. Od tad, Williamsa nisu sustigle ni ozljede, ni kartoni, a ni odluka trenera da ga ostavi izvan sastava.

Međutim, to još uvijek nije apsolutni rekord, ali sva je prilika da će Williams srušiti i taj doseg: igrač Real Sociedada Juan Antonio Larranaga upisao je 202 uzastopna nastupa između 1986. i 1992.

Inaki Williams je 27-godišnjak rođen u Bilbau. Roditelji su mu iz Gane, koji su u potrazi za boljim životom zbog ilegalnog prijelaza granice završili u zatvoru u Melili, gradu kojeg dijeli granica Maroka i Španjolske. Tamo im je jedan odvjetnik rekao da unište svoje dokumente i kažu da su iz neke ratom zahvaćene države te da zatraže azil u Španjolskoj. Liberija je pored Gane, pa su Felix i Maria rekli da su Liberijci. Tako su stigli u Bilbao, gdje je Inaki rođen i dobio ime po svećeniku Inakiju Mardonesu, koji je obitelji Williams puno pomogao po dolasku u ovaj baskijski grad.

Williams danas na Transfermarktu vrijedi 25 milijuna eura, za Španjolsku je igrao jednom, u karijeri je u svim natjecanjima za Athletic u 332 utakmice zabio 90 golova i još 47 puta asistirao. Prije dvije godine potpisao je devetogodišnji (!) ugovor u kojem stoji 135 milijuna eura kao minimalna odšteta, što je ohladilo Manchester United koji je pokazivao najveći interes za ovog sjajnog i neuništivog napadača.

Komentiraj