Devin Patrick Kelley, koji je u nedjelju izveo oružani napad na crkvu u Teksasu, sa sobom je imao tri puške, a uoči napada posvađao se sa svojom punicom, objavili su u ponedjeljak američki dužnosnici.

U napadu je ubijeno 26 osoba, a još je 20 ranjeno, od čega se deset nalazi u kritičnom stanju. Žrtve su imale od 18 mjeseci do 77 godina. Među njima je i osmero članova jedne obitelji uključujući ženu u petom mjesecu trudnoće i njezinih troje djece. Ubijena je i kći svećenika u dobi od 14 godina.

Prema pisanju američkih medija Kelley je nazvao svog oca, nakon što ga je ranio slučajni prolaznik, te mu rekao da ne vjeruje da će preživjeti. Napadača su zaustavila dva muškarca, koji su se dali u potjeru za osumnjičenikom nakon što je pokušao pobjeći automobilom.

Dužnosnici napominju i kako Kelley nije imao dozvolu za posjedovanje oružja, te kako je kod sebe imao poluautomatsku pušku te dva pištolja.

Policija je objavila kako se čini da je Kelley počinio samoubojstvo nakon što je ranjen. Dodaju i da napad nije ni rasno ni vjerski motiviran. “Riječ je o obiteljskoj situaciji. Svojoj je punici slao prijeteće poruke”, rekli su iz policije.

Riječ je o najgorem masovnom ubojstvu u povijesti Teksasa i jednom od najgorih u suvremenoj povijesti SAD-a.

Devin Patrick Kelley, 26-godišnji bijelac, pojavio se u baptističkoj crkvi u Sutherland Springsu, selcu s 400 stanovnika, u 11,20 sati po mjesnom vremenu odjeven sav u crno i s neprobojnim prslukom. Otvorio je vatru iz poluautomatskog oružja i ubio 26 ljudi.

Kelley je bivši kaplar zračnih snaga američke vojske koji je izbačen iz vojske nakon što je 2012. završio pred vojnim sudom zbog nasilja nad suprugom i djetetom. Živio je u predgrađu San Antonija, 50-ak kilometara od mjesta napada.

Komentiraj