Nakon maglovitog jutra, sunčana nedjelja. Jadranska magistrala još uvijek zatvorena za neke skupine vozila

U Hrvatskoj će u nedjelju biti pretežno sunčano vrijeme, na kopnu povremeno uz umjerenu naoblaku, a ujutro mjestimice maglu ili niske oblake koji se mogu lokalno zadržati i tijekom prijepodneva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar će u unutrašnjosti biti uglavnom slab. Na Jadranu će još u prvom dijelu dana puhati umjerena do jaka bura, a potom slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 13 do 17, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 19 do 22 Celzijeva stupnja.

Prema sedmodnevnoj procjeni prognoze, toplije i sunčano vrijeme, bez kiše, možemo očekivati sve do petka kada će nam ponovno zatrebati kišobrani.

Prognoza HAK-a

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, upozoravaju u nedjelju iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u unutrašnjosti.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski pa HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, drže sigurnosni razmak između vozila i pri smanjenim uvjetima vidljivosti i danju voze s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

U pomorskom i željezničkom putničkom prometu nema poteškoća.

Komentiraj