Nakon gašenja požara normaliziran požar na A1 kroz Liku

Matija Habljak/PIXSELL

Normaliziran je promet autocestom A1 kroz Liku, koji je bio u prekidu u ponedjeljak od 8,40 do 12,05 sati jer su vatrogasci gasili požar na otvorenom, koji je uzrokovao dimnu zavjesu te je promet bio rizičan, doznaje Hina u Policijskoj upravi ličko-senjskoj.

Prema riječima vatrogasnog zapovjednika Ličko-senjske županije Hrvoja Ostovića vatra je gorjela između Gospića i Lovinca na predjelu Barlete i Medak s velikim izdimljavanjem. Vatru su gasile tri postrojbe Grada Gospića i Profesionalna postrojba u gospodarstvu Hrvatskih autocesta.

Požar nije bio zahtjevan za gašenje, ali je uzrokovao poteškoće na autocesti i na drugim cestama, rekao je Ostović. No, tijekom gašenja oko podneva gospićki vatrogasci morali su žurno ukloniti svoja vozila jer je vatra zaprijetila da se jedno vozilo zapali, a dio vatrogasaca intervenirtao je i na minski sumnjivom prostoru.

Ostović je uputio apel vlasnicima poljoprivrednih zemljišta da u uvjetima kada puše vjetar ne pale zakorovljene poljoprivredne površine, jer vatra lako izbjegne kontroli. Naime, proteklih dana izbio je niz požara u Brinju, Otočcu, Perušiću, Gospiću, Lovincu, zbog čeka je bio veliki broj vatrogasnih intervencija, dodao je.

Komentiraj