Nacionalni stožer: Danas novi rekord, 208 novih slučajeva i dvoje preminulih

Hrvatska i danas bilježi veliki porast oboljelih od koronavirusa, a ujedno je s današnjim danom probijen jučerašnji rekordni broj slučajeva. Nacionalni stožer je na današnjoj konferenciji objavio kako je utvrđeno 208 novih slučajeva i dvoje preminulih. Jedan od preminulih je bio na respiratoru. Preminuli su iz Splita i Osijeka

U Hrvatskoj je je 961 aktivni slučaj s današnjim danom. Prosječna dob novooboljelih je 31 godina, a kliničke slike su trenutno blage.

Na bolničkom liječenju je 106 osoba, 10 ih je na respiratoru.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 6258 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je .163 preminule, a 5134 se oporavilo.

Trenutno je najlošija situacija u Županiji splitsko-dalmatinskoj i Gradu Zagrebu.

“U Hrvatskoj postoji generalna zabrana za ulazak preko graničnih prijelaza, osim za građane EU, naravno da smo u kontaktu s kolegama iz Solvenije i Austrije. najviše se radi na tome da se ukaže na specifičnost na pojedine situacije u regijama. Nije ista situacija u županijama u kojima je danas više od pola oboljelih i u nekim drugima. U županijama u kojima uglavnom borave austrijski i slovenski turisti je situacija dobra. Mi sada komuniciramo s vlastima u tim zemljama. To je dio pristupa svih zemalja koje bi željele da na jesen imaju što bolju epidemiološku situaciju. Samo tri županije su u crvenoj zoni prema metodoolškim podacima. Kad govorim o mladim ljudima, nije važno odakle dolaze”, rekao je Božinović.

Vukovarsko-srijemska i Splitsko- dalmatinska u crvenoj zoni

Imamo 10 županija koje imaju incidenciju na 100 tisuća u 14 dana nižu od 10. To je zelena zona. Dvije su u crvenoj zoni, to su u Vukovarsko-srijemska i Splitsko- dalmatinska. Grad Zagreb je žutoj žoni.

 

Komentiraj