Na zadarskom području saniraju se posljedice nevremena

Nakon katastrofalnog nevremena koje je u ponedjeljak pogodilo Zadar, Nin, Sukošan, Bibinje, Ugljan, Pašman i dio Dugog otoka, cijelu noć ispumpavala se voda iz javnih ustanova, pogona i privatnih kuća.

“Od sinoć je angažirano 107 pumpi, 201 vatrogasac i 50-ak hrvatskih vojnika. Riješena je bolnica, ispumpane su TIZ-ove zgrade, radi se u trgovačkom centru Supernova, na pročišćivaču u Odvodnji,  u Poliklinici… Napravili smo smjenu vatrogasaca, pomažu nam pripadnici HV-a, radit ćemo bez prekida, rekao je u utorak županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša.

Dodao je kako će se doći u svaku kuću, ali u mnogim naseljima voda je toliko visoka da se još ne može raditi.

Iz Odvodnje su izvijestili kako se još uvijek utvrđuje šteta na pročišćivaču te kako će biti potrebno nekoliko dana da uređaj ponovno proradi. Za to vrijeme neće biti u mogućnosti crpiti i čistiti septičke jame.

I dalje je najkritičnije u Ninu, gdje je u utorak ujutro na teren izašla vojska s amfibijom.

Na otoku Ugljanu, gdje je najviše stradao Mali Lukoran, također se radi od ranoga jutra. Po riječima načelnika Općine Preko Jure Brižića, vatrogasci i komunalci očistili su glavnu otočnu prometnicu i promet se normalizirao. Škola ni danas ne radi, a mnogi seoski putovi još su zatvoreni.

Voda iz vodoopskrbnog sustava i dalje je zamućena te ju je prije uporabe potrebno prokuhati.

Komentiraj