DOMAĆA HRANA, VRHUNSKA VINA Zagrebačka županija očarala nizozemske novinare svojom eno i gastro ponudom

Autor:

Photo: Dražen Kopač

Nizozemski novinari obišli sve ljepote Zagrebačke županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije iz godine u godinu bilježi sve veći broj gostiju, kako domaćih tako i stranih, među kojima se nerijetko mogu pronaći gosti iz Nizozemske i Amerike, inače zaljubljenici u vrhunska vina i prirodne ljepote.

Nije slučajno da su onda i nizozemski novinari, u sklopu svog press study tripa u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, a u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, poželjeli obići upravo ovaj kraj.

Photo: Dražen Kopač

Velika novinarska imena

Među novinarima našla su se i velika imena poput Petronelle Houweling, urednice časopisa Winelife koja je Zagrebačku županiju posjetila u pratnji svog fotografa Renéa de Waala. Novinari su imali priliku obići Vinariju Lagradi, Šember i Korak te uživati u tradicionalnim jelima u Restoranu Karlo. Otkrili su da Plešivica ima što za ponuditi čak i najzahtjevnijem nepcu.

Photo: Dražen Kopač

Njihov boravak u hotelu Princess u Jastrebarskom, koji se posljednjih pet godina ističe svojom profinjenom uslugom i rastom broja posjetitelja, samo je dodatno upotpunio njihovo iskustvo. Timu nizozemskih novinara pridružila se i nagrađivana američka novinarka, dr. Elizabeth Smith kojoj je Plešivica privukla posebnu pažnju upravo zbog vrhunskog eno doživljaja kojeg nudi.

Predivna priroda, domaća hrana, vrhunska vina

“Izuzetno puno radimo na komunikacijskim i ostalim promocijskim aktivnostima i iznimno me veseli kada naš rad pokaže rezultate. Zagrebačka županija kroz poticanje održivosti želi upravo zaštiti ova naša najveća bogatstva. Osim predivne prirode, to su vrhunska vina koja se proizvode u ovome kraju, ali i ukusna, domaća hrana spravljena od lokalnih namirnica.

Posebno veseli kada na licima naših gostiju, u ovom slučaju novinara iz Nizozemske te naše gošće iz Amerike, vidimo pravo oduševljenje i uživanje u onome što nudimo zaista za sva osjetila”, izjavila je direktorica turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Photo: Dražen Kopač

Atraktivna destinacija u prestižnim časopisima

Posjet nizozemskih novinara bio je izuzetna prilika za promociju Zagrebačke županije na svjetskoj pozornici, ali i prilika da upravo priča o destinaciji uđe u prestižne časopise koji će privući nove turiste istančanog nepca u potrazi za novim, održivim destinacijama.

Privući nove goste koji zaista prepoznaju i traže prave vrijednosti u svom odmoru, zahtijevan je zadatak.

Photo: Dražen Kopač

Raste broj dolazaka i noćenja

Zagrebačka županija bilježi izuzetno pozitivne trendove, pa tako u prva četiri mjeseca ove godine, bilježi 19 posto više dolazaka i noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Impresivno je i to da je zabilježen porast od čak 44 posto u dolascima i 56 posto u noćenjima u usporedbi s rekordnom 2019. godinom.

Održivost je, poručuju iz Turističke zajednice Zagrebačke županije, stil života koji se, ako ga zaista primjenjujete u praksi, uvijek vraća stostruko.

Photo: Dražen Kopač

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.