HOLLYWOOD U ENGLESKOM NOGOMETU Slavni komičar kupio dionice Leedsa i pridružio se kolegi iz “Gladijatora”

Autor:

American actor Will Ferrell gives the 'man of the match' trophy to goalkeeper of Real Madrid Thibaut Courtois following the UEFA Champions League Final football match between Liverpool FC and Real Madrid CF on May 28, 2022 at Stade de France in Saint-Denis near Paris, France - Photo Jean Catuffe / DPPI,Image: 695364620, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no, Credit line: JEAN CATUFFE / AFP / Profimedia

JEAN CATUFFE / AFP / Profimedia

Kako ekskluzivno javlja britanski tabloid The Sun, holivudska zvijezda Will Ferrell još je jedna u nizu slavnih osoba koja je odlučila investirati novac u engleski nogomet. Prema informacijama koje su objavljene, Ferrell je kupio velik broj dionica nogometnog kluba Leeds. Leeds se nalazi na trećem mjestu Championship League što je engleska druga liga, te će igrati u doigravanju za ulazak u Premier League, odnosno prvu ligu.

Leeds je odbio službeno potvrditi ove informacije objašnjavajući kako nikada ne komentiraju pojedinačne dioničare. No, The Sun saznaje kako je poznati komičar kupio dionice kluba koji je u vlasništvu kompanije 49ers Enterprises što će biti, prema informacijama koje posjeduju, objavljeno u slijedećih nekoliko dana. Izvor upoznat s informacijama kazao je „Istina je, Will Ferrell vlasnik je dionica Leedsa. 49ers Enterprises će objaviti njegov ulazak u klub u slijedećih nekoliko dana“ dodajući „On voli nogomet, a posebno je bio impresioniran engleskom nogometnom strašću“.

Will Ferrell od 2016. godine vlasnik je američkog nogometnog kluba FC Los Angeles. Protekle sezone često je dolazio u Englesku na nogometne utakmice, čak je gostovao u emisiji Sky Sportsa kada se javio s igrališta Manchester Cityja. Ujedno, bio je gost Ryana Reynoldsa na utakmicama Wrexhama, kluba koji je Reynolds 2020. kupio s kolegom i prijateljem Robom McElhenneyem. Klub je od tada došao od pete do treće engleske lige.

Kupnjom dionica Leedsa, Ferrell se pridružio Russellu Croweu koji je prije dva mjeseca također kupio nepoznati broj dionica kluba i time postao njegov suvlasnik. Među ostalim slavnim osobama koji su uložili u dionice engleskih klubova su reper Stormzy, koji je prošle godine uložio u Croydon Athletic, glumac Michael B. Jordan, koji je postao suvlasnik Bournemoutha, i košarkaš LeBron James koji je investirao u Liverpool.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.