Na današnji dan 1970. godine bila je premijera filma Love Story

“Ljubavna priča” (Love Story) je romantična drama iz 1970. bazirana na istoimenom romanu Ericha Segala.  Smatra  se jednom od najromantičnijih filmskih tragedija na svijetu.

Oliver Barrett student je prava na Harvardu, mladi bogataš iz ugledne obitelji koja drži do svog imena i tradicije. Nakon što se Oliver zaljubio u djevojku iz srednje klase – zanimljivu i inteligentnu Jennifer, njegov konzervativni otac tome se snažno usprotivio. Ali Oliver će, bez obzira na sve, ostati uz svoju ljubav, te će za mladi, netom vjenčani par sve biti idilično, sve dok ne saznaju strašnu istinu – Jennifer boluje od smrtonosne bolesti i ostalo joj je još jako malo vremena…

Prilikom premijere, film je neočekivano postao veliki hit i zaradio 106 milijuna $ u američkim kinima, čime je bio najkomercijalniji film godine. Nominiran je i za veliki broj nagrada, od kojih je i nagrađen stanovitim dijelom. Usprkos tome, većina kritičara je mlako primila film, prigovarajući zbog prejednostavne priče i kiča.

Glavne uloge u ovom romantičnom filmu tumače Ryan O’Neal kao Oliver Barrett IV i Ali MacGraw kao Jennifer “Jenny” Cavalleri.

Komentiraj