Na 18. Splitskom polumaratonu 3500 sudionika

Pixabay

U organizaciji Maraton kluba Marjan u Splitu se održava 18. Splitski polumaraton koji osim sportskog ima i humanitarni karakter, te na njemu sudjeluje 3500 sudionika iz 40 zemalja svijeta.

U suradnji sa Županijskom ligom protiv raka Split danas se održala “Splitska milja” u kojoj su sudionici šetali oko Dioklecijanove palače, te tako dali podršku svima onima koji se bore s tom opakom bolešću.

Kako bi se razvio natjecateljski duh i ljubav prema sportu kod djece danas je na Rivi organizirana i utrka za školarce “Dječja milja” iz koje će sva sredstva biti donirana splitskoj Županijskoj ligi protiv raka. U sklopu manifestacije 18. Splitskog polumaratona u velikoj dvorani na Gripama je organiziran sportski sajam “Maratonski grad” u sklopu kojeg se održavaju razna događanja.

Taj iznimni sportski događaj, 18. Splitski polumaraton,  daje podršku svjetskoj borbi protiv dječje paralize, pa je u suradnji s Rotary klubom Kaštela za nedjelju organizirana humanitarna END POLIO utrka na pet kilometara, a 30 kuna od svake uplaćene startnine će se donirati u zakladu za borbu protiv dječje paralize.

Natjecanje traje tri dana, od petka do nedjelje kada će manifestacija doživjeti svoj vrhunac jer će bez obzira na vremenske uvjete na Rivi startati 18. Splitski polumaraton.

Komentiraj