MUZEJ MIMARA Dom glazbe u Sankt-Petersburgu poziva vas na koncert Miroslava Kultiševa

Dom glazbe u Sankt-Petersburgu i Predstavništvo Rosotrudničestva u Gradu Zagrebu poziva Vas na:

Koncert Miroslava Kultiševa iz ciklusa ‘Veleposlanstvo glazbenog majstorstva’

srijeda 15.11.2017. u 19 sati
Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, Zagreb

Publika 6+
Ulaznice se mogu kupiti na recepciji Muzeja

Koncert Miroslava Kultiševa
Program:
I čin

S. Rahmanjinov (1873-1943). 11 preludija (45’)
Preludij u C-molu op.3 br. 2
Preludij u Fis-molu op.23 br.1
Preludij u B-duru op.23 br.2
Preludij u D-molu op.23 br.3
Preludij u D-duru op.23 br.4
Preludij u G-molu op.23 br.5
Preludij u E-duru op.23 br.2
Preludij u C-molu op.23 br.7
Preludij u A-duru op.23 br.8
Preludij u E-molu op.23 br.9
Preludij u G-duru op.23 br.10

II čin

S. Rahmanjinov (1873-1943). 13 preludija (45’)
Preludij u C-duru op.32 br.1
Preludij u B-molu op.32 br.2
Preludij u D-duru op.32 br.3
Preludij u D-molu op.32 br.4
Preludij u G-duru op.32 br.5
Preludij u F-molu op.32 br.6
Preludij u F-duru op.32 br.7
Preludij u A-molu op.32 br.8
Preludij u H-duru op.32 br.9
Preludij u H-molu op.32 br.10
Preludij u H-duru op.32 br.11
Preludij u Cis-molu op.32 br.12
Preludij u Dis-duru op.32 br.13

Svira Laureat međunarodnih natjecanja Miroslav Kultišev (klavir).

Umjetnički ravnatelj Glazbene kuće u Sankt-Petersburgu – Narodni umjetnik Rusije, profesor Sergej Roldugin.

Miroslav Kultišhev (klavir)

Miroslav Kultišev rođen je 1985. godine u Lenjingradu. Završio je Srednju posebnu glazbenu školu pri Sankt-Peterburžskom Konzervatoriju (klasa nastavnice Zore Cuker). Diplomirao je Sankt-Peterburžski Konzervatorij, gdje je diplomirao i stažirao (klasa poštovanog umjetnika Rusije, profesora Aleksandra Sandlera).

Laureat međunarodnih natjecanja:

 • pobjednik 13. međunarodnog natjecanja P. I. Čajkovskog (Moskva, 2007),
 • pobjednik Međunarodnog pijanističkog natjecanja (Monte-Carlo, 2012).
 • 1998. godine postao je laureat Moskovskog međunarodnog festivala mladih pijanista nazvanog po G. Neuhausu, 1999. godine – laureat Međunarodnog glazbenog festivala “Virtuosos 2000”.
 • 1999. godine postao je laureat nagrade Svijeruskog javnog programa „Nada Rusije”, a
 • 2000. godine – grand-prix laureat tog programa.
 • 2001. godine dobio je nagradu za mlade u prestižnoj i autoritativnoj “Ruskoj Nacionalnoj Nezavisnoj nagradi Triumf”.
 • U 2005. godine dobio je prvo mjesto i zlatnu medalju na Međunarodnim Omladinskih Delfijskim igrama (Ukrajina, Kijev).
 • U 2005. godini, za dostojan doprinos glazbenoj umjetnosti Miroslav Kultišev je nagrađen njemačkim ordenom Grifona, koja je utvrđen u 19. stoljeću.
 • Od 1995. do 2004. bio je stipendist Međunarodnog dobrotvorne fonda Jurija Bašmeta i Filharmonijskog društva Sankt-Peterburga. U 2007. i 2008. bio je stipendist Doma glazbe u Sankt-Peterburgu i Dionične banke Rusija o.a.d.
 • Koncertnu aktivnost je započeo u 6 godina. U svojih 10 godina je debitirao u Velikoj dvorani Sankt-Petersburške filharmonije, izvodeći Koncert u d-molu Mozarta pod ravnanjem Jurija Temirkanova. Miroslav Kultišhev redoviti je sudionik međunarodnih glazbenih festivala: “Kissinger Sommer” (Njemačka) i “Elba – glazbeni otok Europe” (Italija). Sudjelovao je i na festivalima: «Mecklenburg Festspiele Vorpommern» (Njemačka) i “Zvijezde Bijelih noći” (Sankt-Peterburg), “Međunarodni tjedan konzervatorija” (Moskva), “Septembre Musical” (Švicarska), “Glazbeni Kremlj” (Moskva), «Mikkeli glazbeni festival» (Finska), «Klavier Festival Ruhr» (Njemačka), festival u Duszniki (Poljska), “Lica modernog pijanizma” (Sankt-Peterburg), na Salzburguškom festivalu.
 • Miroslav Kultyshev nastupa u najboljim dvoranama Sankt-Petersburga i Moskve, kao i takvim poznatim dvoranama poput Musikverein u Beču, Salzburg Mozarteum, «Avery Fisher Hall» Lincoln Center (New York), Suntory Hall (Tokyo), Soncertgebow (Amsterdam ), Wigmore Hall (London). Trenutno je na turneji po mnogim zemljama širom svijeta.
 • Mladi pijanist surađuje s dirigentima kao što su Valerij Gergiev, Vladimir Aškenazi, Jurij Bašmet, Sergej Roldugin, Mark Gorenšhtejin, Vasilij Sinaiskij, Nikolaj Aleksejev, Aleksandar Dmitrijev, Gintaras Rinkevicius.
Dom glazbe u Sankt-Peterburgu 12. sezona 2017/2018

‘Veleposlanstvo glazbenog majstorstva’ jedinstveni je projekt Kuće glazbe u Sankt-Peterburgu i “Rosatrudničestva”, koji se održava od 2012. godine, a uključuje nastupe mladih solista u inozemstvu.

Dom glazbe u Sankt-Peterburgu stvorilo je Ministarstvo kulture Ruske Federacije. Glavni cilj ove ustanove je razvoj klasične glazbe, očuvanje izvedbenih tradicija i priprema mladih ruskih glazbenika za međunarodna natjecanja i festivale. Čelist i dirigent, Narodni umjetnik Rusije, profesor Sergej Roldugin, koji je nekad bio na čelu Državnog konzervatorija u Sankt-Petersburgu nazvanom po N. A. Rimskom-Korsakovu, postao je inicijator stvaranja nove ustanove i njen umjetnički ravnatelj.

Dom glazbe u Sankt-Peterburgu nudi sudionicima svojih programa nastupe na najboljim koncertnim prostorima, obuku na majstorskim tečajevima izvrsnih majstora, stjecanje iskustva glazbiranja sa simfonijskim orkestrom. Sve ove mogućnosti apsolutno su besplatne za mlade glazbenike. Značajan dio troškova provedbe projekata za mlade Doma glazbe u Sankt-Peterburgu snose dobrotvori.

Dom glazbe u Sankt-Peterburgu smješten je u jedinstvenom arhitektonskom spomeniku – palači Velikog kneza Alekseja Aleksandroviča, brata cara Aleksandra III. U engleskoj dvorani palače održavaju se koncerti.

U razdoblju od 2006. do 2017. godine održano je više od 1 000 koncerata na vodećim pozornicama Rusije i inozemstva. Na tim programa odražano je više od 3 000 nastupa solista. U 11 godina nastupa solista, Dom glazbe posjetilo je više od 325 000 slušatelja u Rusiji i inozemstvu.

Vodeći sudionici programa Doma glazbe su postali lauerati prestižnih međunarodnih natjecanja i svoju karijeru nastavljaju u najpoznatijim koncertnim dvoranama svijeta i predaju majstorske tečajeve sljedećoj generaciji mladih izvođača.

Od 2012. godine u okviru projekta ‘Veleposlanstvo glazbenog majstorstva’ održano više od 200 koncerata u 43 zemlje svijeta: u Europi i Aziji, Sjevernoj i Južnoj Americi. U prvoj polovici 2017. godine održano je 49 koncerata u 25 zemalja.

Komentiraj