Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u četvrtak je ispred zgrade Vlade komentirala poklone koje je Ministarstvo u srijedu darovalo privatnom katoličkom vrtiću “Blažena Hozana” u Zagrebu, a koji su na sebi imali naljepnicu ‘Za najpotrebtije’. Radi se o poklonima s oznakom Europskog socijalnog fonda među kojima su čokolade, pelene i bojanke.

Murganić, kao ni državna tajnica u Ministarstvu Margareta Mađerić u srijedu nisu željele komentirati zašto su pokloni za siromašne završili u privatnom vrtiću. Ipak, danas je uoči početka sjednice Vlade komentirala cijeli slučaj.

“Žao mi je da je jedna ovako dobra aktivnost stavljena u jedan ne baš dobar kontekst”, rekla je Murganić. “Radi se o sredstvima iz tehničke pomoći koje svako ministarstvo koje provede programe iz Europskih fondova ima na raspolaganju. To su sredstva koja su namijenjana za edukaciju kadrova i za različite oblike promidžbe upravo tih fondova”, rekla je Murganić.

Dodala je da su odlučili da taj dio promidžbe, a radi se o oko 50 tisuća kuna, koriste na način da ‘donesu poklone’ kada idu ‘tamno gdje postoje potrebe’. Na poklone, dodala je, stave naljepnicu Fondova i na taj način promoviraju no što ti fondovi rade.

“Moram naglasiti da taj novac ima namjenu promidžbe, ne može se upotrijebiti za ništa drugo, a nije uzet iz mase sredstava za humanitarnu pomoć ni za fondove iz socijalnih programa, koji se dodjeljuju na osnovu natječaja”, rekla je Murganić.

Cijelu izjavu ministrice pogledajte OVDJE.

Komentiraj