MRAK TARITAŠ “Bandić ima druge motive koje ćemo tek doznati”

Patrik Macek/PIXSELL

Čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš u ponedjeljak je za N1 komentirala događaje u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

“Mi smo danas došli, kazali da nema većine i mi iz oporbe rekli smo predsjedniku da povuče sve sporne točke, da ostavi samo one tehničke koje su bitne za funkcioniranje grada i da idemo na ono što je smisao, a to je proračun, tamo se vidi tko podržava gradonačelnika, a tko ne.”, objasnila je Mrak Taritaš.

Dodala je kako žele raspravljati o proračunu i doći do neizglasavanja proračuna. “Tad se raspušta Skupština, saziva se nova, ako i druga ne izglasa proračun, onda pada i skupština i gradonačelnik. Ovo je samo momačko nadmetanje. Cilj je pokazati suštinu, da gradonačelnik upravlja proračunom na način da tako kupuje zastupnike po Saboru Republike Hrvatske, kupuje vijećnike i ljude na terenu, bilda svoju stranku, plaća oglase. To je suština. I Neovisni za Hrvatsku su tu istrčali prerano, nisu pročitali zakon, nisu pročitali što tu piše”, poručila je.

Kaže i kako bi vjerovala da su oni prava oporba kad bi povukli Anu Lederer s mjesta gradske pročelnice za kulturu.

Mrak Taritaš kaže i kako ne može vjerovati da gradonačelnik Bandić nije znao tko je Palma. “Na Dušni dan gradonačelnik primi Palmu, u dosta širokom sastavu. To je bio dogovoren posjet, a iza toga on odjedanput nije znao tko je on, zašto je dolazio. On je s tim želio izazvati Neovisne za Hrvatsku, što je i izazvao, ali vjerujem da ima još druge motive koje ćemo tek saznati”, zaključila je predsjednica GLAS-a.

Komentiraj