Patrik Macek/PIXSELL

MOSTOVCI “Plenković je pokazao svoje lice”

Saborski zastupnici Mosta danas su u Saboru održali konferenciju za novinare, na kojoj su govorili o jučerašnjem incidentu u Saboru.

Grmoja je rekao kako je upitao zašto se Povjerenstvo ne sastaje već godinu i pol dana. “Ja imam ovdje odgovor koje je moj kolega Bulj postavio predsjednici Kolindi gdje njen ured izvješatava da tijekm 2017. i 2018. ured nije zaprimio nikakva izvješća Povjerenstva”, kazao je i dodao kako ministrica krši odluku Vlade, na što on upozorava već mjesecima.

“Stojim iza toga što sam rekao o Srbiji. Jedino što sam rekao drugo, a to je normalno u parlamentima. Ja sam stao u zaštitu kolegice Ines Strenja pa sam pitao Borića – gdje su bili on i anemični u vrijeme rata”, rekao je Grmoja. Čelnik Mosta Božo Petrov kazao je da je Plenković napravio dramu kakvu nismo imali prilike gledati od devedesete. “Važno je napomenuti da se jučer radilo nije o pošalicama, jučer se nije nadmudrivalo, nisu se bacale poštapalice, jučer se pričalo o vrlo važnoj temi. Upravo on i njegova vlada omogućili su otvaranje novih poglavlja za Srbiju iako Srbija nije ispunila zadano u poglavlju 23. Da rade u interesu Hrvatske onda bi logoraši dobili pravnu zaštitu. Sve to ne daje mu za pravo da se pokušava obračunati. On je s razlogom nervozan”, rekao je Petrov.

Ines Strenja Linić poručila je kako se ova zemlja ne smije voditi na ovaj način. “Jučerašnja reakcija Andreja Plenkovića.. Ja sam ga vidio kao agresivnu, isfrustriranu osobu koja ne zaslužiti voditi Hrvatsku. On je toliko frustriran ko vol kad ide u kupus. Njegovo ponašanje ne mogu shvatiti… Koliko je taj čovjeka dao uvreda… bez obzira što sam ratnik pa smo to podnosili. Plenković je pokazao svoje lice. Da je nekontrolirana osoba. osoba koja je mislila mene izgurati, naravno nije uspio. Grmoja je rekao istinu…”, rekao je Miro Bulj dodajući kako je Plenković tražio da ga Grmoja udari jer je izgubio kontrolu. “Sreća da je naišao na mene pa se sukob izbjegao. Ja sam stao u prolazu. Zaletio se premijer, i pokušao me izgurati”, priča Bulj.

Grmoja je na kraju poručio kako si ne bi dopustio da uđe u sukob s premijerom. “Pogledajte snimku, meni kolega Beus govori, radi se premijeru, i ja se povlačim. Ne bih si dopustio fizički sukob. Ali podebljat ću sve jučerašnje izjave. Radi se o veleizdaji”, poručio je.

Komentiraj