Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić predvodio je i u nedjelju ‘Vatrene’ na teškom gostvanju u Grčkoj. Utakmica je, podsjetimo, završila bez pogodaka, a Hrvatska je izborila Svjetsko prvenstvo zahvaljujući odličnoj predstavi tri dana ranije, kada su na Maksimiru slavili sa 4:1.

“Presretni smo što smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Kvalifikacije su bile duge i teške, ali na kraju kvaliteta i karakter su došli do izražaja i zasluženo smo tamo gdje nam je objektivno i mjesto”, rekao je Modrić za HRT i priznao da je utakmica bila dosta teška.

“Nismo odigrali na nivou na kojem možemo i znamo, ali najbitniji je rezultat. Prvu smo odigrali na jako visokom nivou i danas je falilo snage i koncentracije. Nismo izgubili utakmicu što je važno, borili smo se kao jedan. Znali smo da će publika biti bučna, da će ih tjerati prema naprijed, ali ostali smo prisebni. Nismo se previše povukli, držali smo liniju, nismo im dali da dođu do ozbiljnije šanse. Imali su jedan ili dva udarca izvana i odigrali smo jednu odličnu taktičku utakmicu”, rezimirao je hrvatski kapetan.

Naglasio je kako se emocije moraju mlo slegnuti, nakon ovih kvalifikacija koje su bile ‘duge, teške i fizički zahtjevne’. “Sve smo prebrodili i otišli tamo gdje nam je mjesto. Sretni smo zbog nas i zbog ljudi u Hrvatskoj”, kazao je Modrić i izrazio podršku izbrniku Zlatku Daliću.

“Bilo bi suludo da Dalić ne bude izbornik u Rusiji. Mislim da je napravio fenomenalan posao u ovih mjesec dana. Isto tako, htio bih se zahvaliti starom stručnim stožeru s Čačićem. I oni su napravili svoj posao, ali nažalost morali smo se razići”, zaključio je Modrić.

Komentiraj