Ministrica Marija Vučković zaposlila pjevača iz zavičaja, slaže arhivsku građu

Ministarstvo poljoprivrede na čelu s ministricom Marijom Vučković aktivno se uključilo u pomoć estradnim umjetnicima koji zbog pandemije koronavirusa ne mogu nastupati te su im ‘skresana’ primanja.

Kako je u petak objavio Telegram, glazbenik Zoran Parmać, član grupe Kompas i otac pjevačice Nede Parmać, sklopio je ugovor o djelu s Ministarstvom poljoprivrede, te će sljedeća tri mjeseca, do sredine veljače 2021., mjesečno primati 3.500 kuna neto i slagati ‘arhivsku građu Ministarstva’.

“Ugovor o djelu sa Zoranom Parmaćem sklopljen je za izvršenje poslova izrade popisa predmeta te skupljanja i slaganja predmeta odnosno gradiva arhive Ministarstva poljoprivrede koje se nakon proteka rokova čuvanja, u skladu s posebnim propisima, mora izlučiti”, odgovorili su iz Ministarstva poljoprivrede za Telegram.

Ugovor je, dodaje se, sklopljen za razdoblje od 16. studenoga 2020. do 15. veljače 2021., a za izvršene navedene poslove isplatit će se mjesečni neto iznos od 3.500 kuna.

“A vidite kako je, nema nastupa, nema gaža, a računi stižu, od nečeg se mora živjeti”, rekao je Parmać kratko u telefonskoj izjavi za Telegram. Dodao je da s ministricom Marijom Vučković nije u rodbinskoj vezi, ali je priznao da se poznaju i da su ‘na dobar dan’.

Komentiraj