Mimohod u povodu Dana državnosti u Rijeci

Devetu godinu za redom, u Rijeci je u utorak održan mimohod u povodu Dana državnosti, od Vukovarske ulice, preko Ciottine i Korza do Mosta hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Organizatori manifestacije su Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, županijska Zajednica udruga Domovinskog rata i Klub navijača Armada Rijeka a želja im je time, kako ističu, istaknuti ulogu branitelja u obrani domovine i odgovornost pojedinca u današnjem društvu, gdje se od svakoga očekuje doprinos kako bi izgradili bolje društvo za svakog čovjeka.

Želimo na dostojanstven i miran način obilježiti Dan državnosti, pokazati ljubav prema domovini i odati počast svim hrvatskim braniteljima koji su na bilo koji način sudjelovali u obrani domovine i koji su dali najveći doprinos našoj slobodi, rekli su organizatori.

Na Mostu hrvatskih branitelja su upaljene svijeće. Nakon mimohoda, sveta misa održana je u crkvi sv. Križa na Srdočima.

U povodu obilježavanja Dana državnosti izaslanstvo Grada Rijeke položiilo je vijence u Aleji poginulih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova, na Središnjem križu i na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te spomeniku poginulim braniteljima na groblju Trsat.

Komentiraj