MILJEVIĆ “Nije Daruvarac glup, sprema žalbu na 250 stranica”

Davor Javorovic/PIXSELL

Darko Kovačević Daruvarac, koji je osuđen na pet godina zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje djevojke u jednom zadarskom kafiću, u nedjelju je pušten na slobodu bez ikakvih mjera opreza.

Slučaj je za HRT prokomentirao odvjetnik Veljko Miljević. “Nije tu samo jedna stepenica ili karika popustila… Zakoni nam nisu savršeni, evo već 11 godina govorimo za Zakon o kaznenom postupku da se radi o novom zakonu. U međuvremenu je bilo i brojnih promjena i izmjena”, rekao je Miljević i dodao da je dobro da se javnost uključila u problem rješavanja nasilja, pogotovo nasilja prema mladima.

Smatra kako je zakazao DORH. “Isto tako, pritisak javnosti je utjecao i na suđenje. Mediji su djelovali na izricanje prvostupanjske presude. Drugostupanjska presuda neće biti jednaka kao prva”, istaknuo je i dodao da je, u pogledu izricanja ili neizricanja zaštitnih mjera, sud mogao odlučiti drugačije.

“U registru mjera imate deset mjera opreza. Imate pod točkom 4 zabranu približavanja određenoj osobi. Pa to je svrha koja se želi postići u ovom predmetu. Postoje i druge mjere da se osobi ne može pristupiti ni fizički ni na bilo koji drugi način”, ističe Miljević.

Kovačević je u nedjelju za medije rekao kako se i on osjeća kao žrtva. “Slučaj ide u drugi stupanj. On nije glup. On vidi da je njemu u jednoj fazi dobro došla ova medijska pompa. Njegov odvjetnik Boris Radman napisao je žalbu 250 stranica te očito tu ima elemenata o kojima i ‘Daruvarac’ govori”, zaključuje odvjetnik Miljević.

Komentiraj