MILJEVIĆ: “Mamić neće biti izručen Hrvatskoj”

Odvjetnik Zdravka Mamića, Veljko Miljević, u ponedjeljak je novinarima kazao kako je uvjeren da Mamić neće biti izručen Hrvatskoj.

“Ja se sa Zdravkom Mamićem čujem vrlo često, nisam se samo čuo od petka nego sam cijelu subotu poslijepodne i noć sa subote na nedjelju i jučerašnje jutro proveo sa Zdravkom Mamićem i rezultat toga ste vidjeli u njegovom priopćenju”, rekao je novinarima Miljević i dodao kako sva državna tijela BiH mogu do njega.

Očekuje da već ovog tjedna Mamić bude pozvan u nadležna tijela BiH povodom hrvatskog zahtjeva za izručenjem i drugog istražnog zatvora. “Nikoga nije zabolila činjenica da je Mamić prva osoba u Hrvatskoj za koju je određen drugi istražni zatvor. Vjerojatno je on najveći kriminalac u Hrvatskoj pa je zbog njega trebala promijeniti 28-godišnja procesna pretpostavka da se ne može odrediti drugi istražni zatvor dok postoji prvi”, rekao je ironično Miljević i dodao da drugi istražni zatvor nije ni pravomoćan, prenosi N1.

Miljević je uvjeren da Mamić neće biti izručen Hrvatskoj. “Neće biti izručen Zdravko Mamić, pogotovo ne na ovakav način, a neki su ga nastojali navući na grebene s konferencijom za medije koja bi mu štetila, ali ja sam uspio učvrstiti odluku da ne ide s time van iako bih volio da neki podaci izađu van”, zaključio je Miljević.

Komentiraj