Miletić: “Snimke montiraju oni koji su loše radili gradu Rijeci. S karijolom ću DORH-u dovoziti papire”

Marin Miletić, kandidat MOST-a za gradonačelnika Rijeke, kaže da se snimke na društvenim mrežama montiraju s glavnim ciljem kako bi mu se naštetilo.

Podsjetimo, satirična Facebook stranica “Marin Miletić – moj gradonačelnik” objavljuje dosta Miletićevih snimki. Nekim svojim izjavama Miletić je pomalo naljutio one koji s njim ne dijele isti religijski zanos, ili pak žene, za koje je rekao, parafraziramo, da ne mogu biti jednake muškarcima, kad recimo, on sam, “može pobijediti pet žena u košarci”:

Posljednjih tjedana Miletić je imao nekoliko nespretnih izjava i objava, koje su izazivale podsmijeh javnosti. On sve to komentira riječima da mu namjerno podmeću.

Naglasio je da su videa koja je snimao namijenjena kršćanima.

“Ovih dana mnogi mainstream mediji prenosili su objave lažne Facebook stranice predstavljajući je kao moju. Objave su se sastojale od isječaka mojih videa izvađenih iz konteksta ne bi li me prokazali kao ženomrsca, homofoba i vjerskog ekstremista.

Većina mojih videa koje su korišteni u ovoj zlonamjernoj montaži snimao sam još kao vjeroučitelj za kršćane. Originalni videoklipovi imaju dijametralno suprotnu poruku od onih koje šalju smontirani videi objavljeni na lažnoj stranici i predstavljenoj od mnogih “uglednih” medija kao da je to moja stranica”, piše Miletić.

“Osim što su prenosili laž kako se radi o mojim predizbornim videima, neki mediji upućivali su i ozbiljne pozive na akciju tipa ‘zakucaj mu u facu’ i slično.

I na žalost nije dugo trebalo čekati na reakciju. Sada dobivam mnogo poruka koje su isključivi govor mržnje, iskazivanje želje za mojim ubojstvom i prijetnje svake vrste. Ismijavanje, ruganje zbog vjerske pripadnosti, pozivi na nasilje prema katolicima”, piše Miletić.

“Mrziteljima sve opraštam”

“Iz političkih razloga raspiruje se ideološka mržnja. Mrziteljima koji su se upecali na ideološke podvale mojih političkih oponenata sve opraštam i poručujem im:

Ja vas ne mrzim. Vi baš kao i ja imate pravo zalagati se za svoja uvjerenja, ali poštujmo se u tim zalaganjima uzajamno i prihvatimo različitosti. Mržnja ne smije biti pokretač niti jedne akcije, a ovu akciju pokrenuli su oni koje je strah da će sve ono što su loše radili u našem gradu izaći na vidjelo. Ja ću biti transparentan, a oni se plaše da ti koji su krivi će završiti tamo gdje takvi ljudi završe.

S karijolom ću DORH-u dovoziti papire, a digitalnom forenzikom iskopat ćemo svaki dokument kojeg rezači papira upravo uništavaju prekovremeno. I zato se plaše i ne biraju sredstva, ali uzalud.

Sa svojim ću timom graditi poštenu i otvorenu Rijeku. Grad u kojem će jednaka prava imati svi građani bez obzira na naciju, vjeru, ideološko ili seksualno opredjeljenje. Oni koji prijetite, znajte, nećete me zaustaviti”, piše Miletić.

 

Reprezentativka Hrvatske odgovorila Miletiću: “Gospodine, samo recite kada i gdje, mi dolazimo”

Komentiraj