Milanović: “Pucati iz pištolja na ljude, tko je to planirao? To je nezamislivo, mogli su biti mrtvi”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u utorak je u izjavi za medije komentirao navijačke nerede koji su se dogodili u subotu navečer na autocesti A1, nakon susreta Dinama i Hajduka, kojim je završilo prvenstvo Hrvatske. Podsjetimo, ozlijeđeno je najmanje 35 osoba. Policija je upotrijebila vatreno oružje, četiri osobe su propucane. Epilog svega su 43 uhićene osobe. U istražnom zatvoru jučer su završila 42 uhićena navijača.

“Ja sam hajdukovac, malo sam subjektivan, ali prije svega predsjednik”, rekao je Milanović pa nastavio: “Vlada je ta koja određuje pravila na stadionima. Kad se ova vlada na to odluči, kad popiju tabletu za hrabrost, onda će se Torcida i BBB prema tome odnositi sa strahopoštovanjem. Stadioni nisu mjesto orgijanja i divljanja, ako imaš tu energiju idi na boks. Drugo, policija je trebala biti pripremljenija. Nevjerojatno mi je kako su došli u situaciju da policajac puca vatrenim oružjem”.

Poručio je da postoji cijeli asortiman stvari kako se ovakve situacije rješavaju. “Gumeni meci. Pucati iz pištolja na ljude, tko je to planirao? To je nezamislivo, ti ljudi su mogli biti mrtvi. To je problem vodstva. Ali prvi problem je da vlast poziva na dijalog Dinamo – Hajduk, oni su pravno ništa”, rekao je.

Komentiraj