MESIĆ: “Milanović ne želi biti viđen niti ima koga za vidjeti u Saboru”

 

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u ponedjeljak je komentirao namjeru predsjednika države Zorana Milanovića da u srijedu ne dođe na konstituirajuću sjednicu Sabora komentirao.

Mesić je rekao da bi Milanovića trebalo pitati koji su točno njegovi razlozi. Rekao je, međutim, i to, prenosi Večernji list, da je činjenica da je aktualni predsjednik sazivanjem sjednice Sabora doista ispunio jedinu ustavnu obvezu koju ima što se tiče konstituirajuće sjednice Sabora.

Na pitanje griješi li Milanović što se ne planira pojaviti u Saboru, iako po Ustavu to nije dužan, i zbog čega su svi drugi predsjednici pa i sam Mesić dolazili na taj događaj bivši predsjednik kaže kako je dolazak na konstituirajuću sjednicu običaj.

“A običaj da se dođe ima dva razloga. Jedna je da budeš viđen, a drugi da ti vidiš one koje želiš vidjeti. Očito Milanovića ne zanima ni jedno ni drugo u ovom trenutku”, kazao je Mesić.

“Postoje neki događaji na kojima je važno da je predsjednik prisutan. A konstituiranje Sabora objektivno ne spada u te događaje”, kazao je Mesić.

Komentiraj