MATIĆ “Desničari bi trebali pozdraviti odluku Tajanija”

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Predrag Matić u srijedu je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao aktualne političke događaje.

Sabor danas raspravlja o Zakonu o privatizaciji Ine. “Vlada će nama prezentirati da se mora, ali ja bih se vratio na božićno obećanje. Naš predsjednik Vlade je prije dvije godine za Božić svečano obećao da će se Ina vratiti u hrvatske ruke. Pokušat će to HDZ minimalizirati… Naravno da obećanja ne vrijede, vrijede samo u izbornim ciklusima. Sve na štetu hrvatskog naroda. Sve bismo mi to izbjegli da je predsjednik Vlade održao obećanje koji je pompozno dao”, kaže Matić.

Komentirao je i izjave predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija, koji je ‘prisvojio’ Istru i Dalmaciju. “Trebamo se time baviti i ne smijemo to pustiti. Politička odgovornost itekako postoji, revizija povijesti nakon više od 70 godina. Jedino me čudi kako je pogodila ove naše domaće desničare – pa to vam je Pavelić smjestio. Vidim da je gospodin Brkić rekao da će branitelji reagirati. Hrvatski branitelji su ’91. sačuvali granice Republike Hrvatske, koje je postavio Narodnooslobodilački pokret i njima mrski Josip Broz Tito. Desničari bi trebali pozdraviti odluku Tajanija, pokupiti stvari i odselit se iz Splita, otoka, Zadra, pola Dalmacije. Treba reći i da je to politička družina u kojoj sjedi Plenković, koji se ponosi da mu je prijatelj, pa neka nazove svog prijatelja i izriba ga”, rekao je.

Proteklog vikenda u Splitu je došlo do napada na vaterpoliste Crvene zvezde. “Svi ljudi s kojima se družim kažu – možemo živjeti u siromašnoj zemlji, biti siromašni, ali moramo živjeti u uljuđenoj zemlji. Ali em smo siromašni, em nismo uljuđeni. Ne znam što nam ostaje u ovoj zemlji. Zloduh iz boce je pušten. Nema milosti prema tome. Dečki trebaju otići kod suca, to se riješi za dvije minute – 5 godina, 5 godina, 5 godina, vodite ih, bez pomilovanja”, poručio je dodajući kako je ishodište sveg zla u ovoj zemlji ‘Tomislav Karamarko i Kevine jame’.

Komentiraj