Ministar financija Zdravko Marić, o čijem opozivu će u srijedu biti rasprava u Hrvatskom saboru, a u četvrtak glasovanje, izjavio je večeras kako je miran, staložen, spreman i fokusiran da sutra u Saboru iznese argumente – ne da se brani, nego odbaci optužbe koje mu oporbeni klubovi zastupnika stavljaju na teret, te naglasio kako su te optužbe potpuno neutemeljene.

Spreman sam, očekujem burnu i dinamičnu raspravu, izjavio je ministar Marić večeras u intervjuu za RTL vijesti. Dodao je kako su kako su u javnom prostoru iznesene vrlo teške optužbe i krajnje je vrijeme da se iznesu utemeljeni argumenti.

Potvrdio je kako je razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem danas i ranije te podsjetio kako je i Vlada o zahtjevima za njegovom ostavkom usvojila očitovanje.

Na upit je li razmišljao o podnošenju ostavke, ministar financija Marić je rekao kako je od prvog dana svjestan da je dužnost ministra financija častan posao, te ponovio kako je njegov stav vrlo jasan – da su optužbe na njegov račun duboko neutemeljene, ispod razine etičnog ponašanja, te da ih ne može prihvatiti i očekuje ih spremno.

Također je rekao vezano za njegov angažman kao ministra financija da ni za čim ne žali i da je, uz izazove bilo i zadovoljština, primjerice o odgodi nepovoljnog zaduživanja, naglasivši da svakoga treba suditi po rezultatima.

Upitan je li iznenađen stavom Mosta, ministar financija Marić je odgovorio kako je profesionalno, kolegijalno i ljudski razočaran, ali im ne zamjera i da mu je žao što nije imao priliku odgovoriti na elementarna pitanja i optužbe.

Odgovarajući na pitanje na temelju čega je 26. siječnja tvrdio kako koncern Agrokor dobro stoji i da do bankrota neće doći, ministar Marić je rekao kako je tu izjavu temeljio na činjenicama kojima je tada raspolagao – da je rejting agencija Moody’s koji je unatoč tome što je spustila rejting Agrokoru iskazala uvjerenje da u idućih 12 mjeseci neće imati likvidonosnih problema, a istu je dala i sama kompanija.

Komentiraj