Igor Soban/PIXSELL

MARIĆ “Smanjenje stope PDV-a za ugostiteljstvo i turizam za sada nije tema”

Ministar financija Zdravko Marić, na skupu u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP), poručio je da smanjenje stope PDV-a za ugostiteljstvo i turizam za sada nije tema u sklopu priprema novog kruga porezne reforme za 2019., ali će se o tome i dalje promišljati, javlja N1.

“Budite strpljivi, detalje novog kruga porezne reforme u kojoj će biti i poreznih rasterećenja objavit ćemo uskoro, kako sam i prije najavio, tijekom srpnja, kada će i na javnu raspravu”, poručio je Marić. Ministar financija napomenuo je da će novi krug porezne reforme zahvatiti manje od 16 zakona, što je bio slučaj u zadnjem krugu 2016.

Ministar Marić je s glavnim direktorom HUP-a Davorom Majetićem, predsjednikom Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljkom Ostojićem, konzultantom iz HD Consultinga Brankom Bogunovićem te profesorom sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Borisom Cotom sudjelovao na okruglom stolu “Kako poreznom reformom potaknuti investicije?”, a sudionici su se dotakli i turizma.

“Gledamo cijelo gospodarstvo i cijeli porezni sustav, a kada sve budemo predstavili i čujemo komentare iz javnosti siguran sam da ćemo biti pametniji”, izjavio je Marić, otkrivši da novi prijedlog porezne reforme uz porezno rasterećenje ide i u smjeru administrativnog rasterećenja, ali i veće jednostavnosti, stabilnosti i predvidljivosti poreznog sustava.

“Mislim da smo svi zaslužili dodatna porezna rasterećenja. Ova vlada je stoga i krenula s novim trendom da od početka mandata, a ne na kraju, kreće u poreznu reformu. Cilj je i gospodarski rast, povećanje investicija i zaposlenosti, kao i plaća i konkurentnosti, ali i povjerenja u porezni sustav”, zaključio je ministar.

 

Komentiraj